Er bitcoin fup og fidus eller en god forretning?

m17

I 2017, eksploderede den virtuelle valuta, bitcoin, i værdi. I løbet af sine spæde år i den mystiske, finansielle verden, steg bitcoins valuta med mere end +300%. Bitcoin har med disse varierende fald og stigninger, en historisk stigning når det kommer til værdi over kortere perioder. Denne stigning i markedet kaldes ofte for Bitcoin Rush. Det kan være svært at forstå bitcoin, hvordan valutaen fungere, og hvad den styres af. At forstå bitcoin kræver en del forarbejde, og meget tålmodighed. 

Online marked

Bitcoin som økonomisk boble 

Den danske nationale bankdirektør Lars rohde, har tidligere udtalt, at al handel med bitcoin er risikabelt, og sammenligner det med den første økonomiske boble – tulipan boblen i holland, verdens første spekulationsboble. Bitcoin er en uafhængig valuta, som ikke følger hverken love, pengeinstitutter eller centralbanker, bitcoin må stige eller falde, så tosset den vil, der er ingen der kan regulerer det. Bitcoins værdi er derfor meget svingende, i løbet af få minutter, kan værdien være faldet, eller steget med 5%, hvilket gør det en anelse risikabelt, at have store aktier i valutaen. 

Hvordan bitcoin fungere 

Bitcoin er en offentlig valuta, hvis funktion mange gange er blevet betvivlet, her er dog alligevel en hurtig gennemgang, af hvad hovedprincipperne er, i brugen af bitcoin. Med handel af bitcoin, opretter du en tegnebog, som kan opbevare bitcoins. Tegnebogen er krypteret, og i sikkerhed for hacking. Bitcoins kan nu overføres fra tegnebog til tegnebog transaktionen kan dog kun foregå den ene vej, husk derfor altid at du sender til den rigtige tegnebog-adresse. Denne adresse er en engangs-adresse, og er noget af det der gør bitcoin handlen meget speciel. 

Penge

Bitcoin som fænomen 

Er meget interessant, da det er første gang i verdenshistorien, en online, virtuel valuta har haft stor vækst, over en meget kort tid. Bitcoin har sat mange spørgsmål i gang hos banker rundt om i verdenen, og banet vejen for hvordan den kommende tids valuta måske kommer til at se ud. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *