God livskvalitet for hunden: Sådan hjælper du din stressede hund

m17

Enhver hundeejer vil formentlig erklære sig enig i, at det forhold, man får til sin hund er noget helt særligt og helt uerstatteligt. Derfor vil man som hundeejer naturligvis også gerne sørge for, at hunden får så godt et liv som muligt med alt, hvad det indebærer – lige fra motion til mental stimulering og kærlighed og komfort. For mange hundeejere hænger deres personlige livskvalitet i et eller andet omfang sammen med hundens. Mange hunde døjer desværre med nervøsitet og stress, men som hundeejer er der flere forskellige ting, man kan gøre for at afhjælpe det. Læs mere om, hvad du kan gøre for at hjælpe din nervøse og stressede hund.

Årsager til stress og nervøsitet hos hunde

Første skridt på vejen til at hjælpe hunden er at blive klar over, hvad der kan forårsage stress og nervøsitet hos hunden. På den måde kan man bedre målrette hjælpen og forstå den enkelte hunds behov. Stress hos hunde kan blandt andet opstå som resultat af gentagne negative oplevelser med en bestemt begivenhed – eksempelvis hvis turen i bilen altid går til dyrlægen, eller hvis en hund gentagne gange oplever, at andre hunde angriber eller er aggressive. I sådanne tilfælde handler det om at bryde kæden af dårlige oplevelser og give hunden positive associationer med de givne begivenheder.

 

Midler mod stress og nervøsitet

Stress og nervøsitet kan afhjælpes på flere måder. Hvad, der virker bedst, afhænger både at situationen og af den enkelte hund. I nogle tilfælde kan træning og tilvænning være løsningen, mens der i andre tilfælde er behov for midler målrettet mod netop nervøsitet og angst. Det kan eksempelvis være midler fra mærket Ceva Animal Health, som er specialiseret i produkter til nervøse og stressede hunde. Mærkets produkter virker ved hjælp af dufte, som virker beroligende på hunden. Der er tale om syntetiske efterligninger af de beroligende feromoner, som hunden selv producerer naturligt. Produkterne er således ikke skadelige for hunden, og du kan roligt anvende dem i situationer, hvor hunden bliver urolig, nervøs eller stresset.

Nogle af Ceva Animal Healths produkter er skabt til særlige situationer. Eksempelvis fås en spray til bilen, der kan anvendes til hunde, der bliver utrygge og stressede ved at køre i bil. Sådan en spray kan med fordel anvendes sammen med træning og tilvænning, så hundens gradvist får positive oplevelser med det at køre i bil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *