Kvalitetstid med familien

m17

Det er vigtigt at finde tid i kalenderen til at være sammen med familien. Kvalitetstid med familien kan give mere ro på og føre tankerne væk fra den stressede hverdag. Det kan være en god idé at finde på aktiviteter for hele familien, hvor alle kan være med. Måske kan I inddrage hunden i jeres planlagte aktiviteter. I behøver ikke at planlægge de helt store oplevelser, det vigtigste er, at der er tid og plads til grin, leg, snak og nærvær.

Familietid uden mobiler

I dagens Danmark fylder elektronikken meget i mange familier. Børnene bliver ofte beskæftiget med en iPad, mens teenageren følger med på de sociale medier på mobilen. Mange gange i løbet af dagen tjekker forældrene mobilen eller computeren for at besvare mails fra arbejdet af. Hvis I trænger til kvalitetstid med hele familien, kan I overveje at lave elektronikfrie aktiviteter. På den måde kan I lave sjove aktiviteter sammen uden for mange forstyrrende elementer.

Der findes mange forskellige slags aktiviteter, hvor det kan være en god idé at lade mobilen blive hjemme. Hele familien kan tage på kanotur og opleve den smukke danske natur fra kanoen af. Her kan det være risikabelt at tage mobilen med på tur, da den kan gå i stykker, hvis den bliver våd. I kan også tage på klatretur sammen. Der findes mange forskellige indendørs haller med klatrevægge. Her skal I bruge hele kroppen for at nå til tops, og I har derfor ikke plads til mobilen på klatrevæggen.

havet

Kvalitetstid med hunden

Det kan også være en god idé at planlægge aktiviteter, hvor hunden kan være med. I kan lave forskellige lege med hunden, så den bliver aktiveret. En foderbold til hunde kan være med til at stimulere hunden. Bolden kan holde hunden beskæftiget i lang tid, mens den søger efter godbidderne i bolden. Desuden er foderboldene ofte gode til hunde, der har ondt i gummerne. Hele familien kan lege i flere timer sammen med hunden.

Lav aftaler

Efterhånden som børnene bliver ældre, kan det være en god idé at lave klare aftaler i god tid. Selvom børnene begynder at have aftaler med vennerne, er det stadig vigtigt at finde tid til familien. I kan skrive jeres aftaler ind i en kalender, så I kan få et overblik over de dage, som er sat af til familien. På den måde er det nemt for alle familiemedlemmer at se aftalerne. Snart er I klar til kvalitetstid med hele familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *