Prioriter dig selv og mærk forskellen

m17

Du skal være din egen bedste ven. Er du typen, der mærker presset af det travle samfund, så vil du også kunne mærke forskellen ved at tage lidt tid til dig selv. Selvforkælelse er en evne, som er værd at lære.

Lyt ikke til janteloven 

Janteloven sidder desværre dybt i den danske kultur, men nu er det på tide at gøre op med den. Du er noget værd, og du er lige så meget værd som andre mennesker. Selvværd skal ikke komme fra sammenligning, men det er helt okay at genkende, at du måske ved mere på nogle områder, end andre gør. Med det indser du nemlig også, at andre ved mere end dig på nogle punkter, og sådan bliver balancen vedligeholdt. 

Den danske kultur har haft tendens til at dyrke dårligt selvværd, men det skal du ikke blive endnu et offer for.

To personer der snakker over et bord

Giv tid til dig selv

Man kan sagtens elske sig selv uden at være egoistisk. At bruge tid på dig selv er ikke at være selvisk. Når du fokuserer på dig selv, gør du ting, der gør dig glad. Det gør dig glad at hjælpe andre mennesker; og dermed er du ikke egoistisk. 

Noget af det smukkeste ved mennesker er, at vores glæde smitter af på hinanden. Så længe at du ikke nægter at hjælpe andre, er der heller intet galt i at hjælpe dig selv. Nogle gange kan du være nødt til at hjælpe dig selv, før du kan overskue at hjælpe andre.

Gør ting, der gør dig glad

Du er godt klar over det; du lever kun dette liv én gang. Lad ikke din oplevelse af verden være den samme følelse og den samme hverdag. Tag tid til at gøre dig selv glad. Tag til Mexico for at opleve madkulturen. Tag et kursus i et male på en aftenskole. Tag til Sundhedscenter Vordingborg for at opleve sand selvforkælelse. Hvis lykke ikke er permanent, så giver det kun mening at søge efter den.

Kvinde, der dyrker yoga

Lev livet som dit eget

Du skal ikke tilbringe dit liv med at være noget og gøre ting, som ikke gør dig glad. Det er forskelligt fra person til person, hvad der gør dem glad, og det er dit ansvar at finde ud af, hvad din lykke består af. 

Måske har du det bedst i en normal arbejdsuge, hvor du tilbringer weekenden med din familie. Måske har du det bedst med at konstant være på farten og møde nye mennesker. Én ting er sikker; du finder ikke ud af det, hvis du ikke prøver det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *