Prioritér din tid gennem privatøkonomien

m17

Tid er penge, det er et velkendt mundheld for de fleste. Der er dog mange, der ikke tænker over det i en travl hverdag, men ofte stopper op og ønsker mere tid med familien. Dette kan du få, hvis det prioriteres på den rigtige måde. Enten ved at drosle ned på arbejdstiden eller ved at betale sig fra pligter. Uanset hvad vil det koste dig penge, men er en investering i familietiden. 

Privatøkonomien er derfor nøglen til at prioritere din tid. Læs mere nedenfor om, hvordan du helt konkret kan investere dine penge i tid, bruge tid med familien og outsource de sure pligter, der ikke skaber værdi for dig. 

Familie

Investér dine penge i tid 

Der er mange måder, man kan investere sine penge på, og det finansielle kan du læse mere om her: https://www.finansielt.dk/. Men vidste du, at du faktisk også kan investere dine penge i tid? En investering er et køb, der giver et fremtidigt afkast. Når du investerer dine penge i tid, får du mere tid med din familie. Det fremtidige afkast ses i nærhed på kort sigt og et stærkt bånd til dine nærmeste på lang sigt. 

Det kræver dog, at du er villig til at gå ned i løn eller have mindre penge til rådighed hver måned. 

Brug tiden med familien 

Mere tid med familien kan betyde noget så banalt som at have tid med at lege med børnene om eftermiddagen, at hente dem tidligere fra institution eller lige frem tage en fridag i ny og næ. Nogle vælger at gå så meget ned i tid, at den ene kan gå hjemme på fuld tid med børnene, mens andre ønsker en model, hvor man blot har mere tid sammen i hverdagen. 

Mere tid kan også bruges på at sove længere, at tilberede et lækkert sous vide måltid en gang i ugen, at lave aktiviteter frem for at vaske tøj eller noget helt andet. Det er forskelligt, hvad der tilfører den enkelte familie værdi, og derfor er det også nogle forskellige investeringer i tid, der vil blive lavet, men der er tale om en prioritering, hvor man vælger tiden til og noget andet fra. 

Det vil naturligvis kunne mærkes på privatøkonomien, hvilket betyder, at der skal skæres ned et andet sted. Det foreslås, at der laves et budget for at se, hvor meget tid det er muligt at få. 

Sammenhold

Outsourcing af de opgaver, du kan 

Når man investerer i tid, kan det være, man helt basalt går ned i tid på arbejdet og dermed er tidligere hjemme. Det kan også være, at du vælger at outsource nogle opgaver for at få mere tid. Arbejdsmæssigt kan man anvende et seo bureau til markedsføring af sin virksomhed. I privatlivet kan man fx bestille rengøringshjælp og måltidskasser for at slippe for opgaver som rengøring og madlavning. 

Der er mange modeller at vælge, og der findes mange modeller for outsourcing. Find den model, der passer bedst ind i jeres familiekonstellation, og kig på, hvordan det kan hænge sammen med den privatøkonomi, I har.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *