Tøv ikke med psykologhjælp

m17

Alle kan have brug for at gå ved en psykolog mindst en gang i deres liv. Ligesom, at vores alles krop rent fysisk skal plejes og vedligeholdes, skal sindet og ens indre verden og sundhed også. Vi kan hvert fald have godt af at tale med andre om, hvordan vi har det og få nogle specifikke metoder. Desværre er det bare mere tabuiseret at tale om psykiske lidelser end fysiske. Sådan burde det ikke være i vores moderne velfærdssamfund. Læs mere i følgende artikel om psykologhjælp, forskellige metoder og psykiske lidelser i vores samfund.

tidspresset

Det første skridt er så svært

De første skridt ind i psykologhjælpens verden kan være så svære og uoverkommelige. Først og fremmest, kan det være svært at vide, hvor det rette sted er at søge hjælp. Det er jo sjældent, at man på forhånd ved, hvilken form for terapi eller psykologhjælp, man har brug for. Det har de fleste brug for hjælp til at eksperterne. Så det kan føles besværligt for mange at komme i gang, for slet ikke at tale om for alle dem, hvor det er så grænseoverskridende at skulle søge hjælp. Det kan være, man kommer i et miljø, hvor der ikke bliver talt så meget om indre problemer, tanker der forstyrrer, og hvor det måske bliver set ned på at have det svært indeni. 

Vi bider det i os

Tit og ofte, især i forbindelse med stress, der er begyndt at komme, kan vi mennesker lige i øjeblikket finde det langt nemmere bare at fortsætte hverdagslivet og alle gøremålene, da endnu en ting, som at skulle søge psykologhjælp, blot vil være endnu en stressende faktorer. Mange tænker, at de jo ikke har brug for flere ting at skulle tage sig af. Nærmere ro. 

Mange tænker, at det går over efter en periode, og at de nok bare selv må se tiden af. Men det er en skadelig tendens, vi bør stoppe med. Pludselig kan det være for sent og det hele ramler sammen. I forbindelse med stress, er der flere, der har oplevet pludselig ikke engang at kunne overkomme helt basale ting, som at stå ud af sengen om morgenen, spise  ordentligt eller tale med deres nærmeste.

psykolog eller terapeut

Få den rette hjælp

Heldigvis er mange også gode til at lytte til deres krop. Det gælder ofte for mennesker, der er blevet mødt før af psykiske problemer eller lidelser, at de er hurtigere til at registrere, at nu har de brug for hjælp eller et pusterum. Det er enormt sejt og modigt at turde tage vare på sig selv og sige fra. Psykologer og psykoterapeuter har også bare samtaler med folk, der har brug for hjælp til retning eller bud på hvorfor, de er nedtrykte. Det er gavnligt og helt rigtigt også at tale med en ekspert på trods af at den indre uro, du sidder med, nødvendigvis ikke er en direkte psykisk sygdom. Eller at noget tyder på, det kunne udvikle sig sådan. Hos en populær og glimrende

psykolog i København kan du få hjælp i form af den specifikke og brugbare metakognitiv terapi. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *